Resurspersoner

Ja, för att kunna få ihop detta så ”gratis” som möjligt behövs så klart olika personer med kunskap inom olika yrken. Resurspersoner kan dock också vara vem som helst som egentligen vill vara med och förverkliga detta projekt. Eftersom hela projektet bygger på samarbetsprincipen och att bygga hållbara hus och en hållbar grupp människor, kan även de som ”bara” har två händer erbjuda lika mycket som den som kan hjälpa till med pengar, resurser, material, kunskap eller någon som har många kontakter som i sin tur kan hjälpa oss.

Just nu har ett antal personer erbjudit sig att hjälpa till fysiskt med både tid och händer när vi väl sätter igång någon form av fysiskt arbete på tomten/marken, men vi har även fått tag på en ”eko arkitekt” som kommer att hjälpa oss att rita husen. En annan har själv byggt ett 250 kvm halmbalshus och har massor av erfarenhet som han vill dela med sig av till oss. Vi har även ett par el-kunniga personer som kan hjälpa till, men eftersom de inte är auktoriserade kan de inte göra det sista godkännandet av en installation.

Så, om du vet någon som är villig och intresserad att hjälpa oss får du gärna be dem kontakta oss, eller om du själv känner dig manad att hjälpa till. Vi behöver följande:

  • Elbehörig person
  • byggingenjör
  • (ev) VVS-kunnig
  • personer som har material av olika slag, sten, halmbalar, byggvirke (beg går också bra), glas/fönster, armeringsjärn, hönsnät, mm.

All hjälp att hitta detta tas tacksamt emot och även om du bara tror att du kan hjälpa till eller hitta något av detta är du hjärtligt välkommen att kontakta oss.

I kärlek och hopp om en samarbetsbyggande värld

/Zkollektivet

Comments are closed.